0 Deljenj 528 Ogledov

Šok na Hrvaškem, morski pes viden že na drugi lokaciji: Verjetno je to samica, ki z mladiči plava v plitvini

27. May, 2022 9:59
528 Ogledov

Potem ko so včeraj na območju Medulina posneli malega morskega psa, se je danes na družbenih omrežjih v zalivu Šćuza, nasproti marine Pomer, pojavil posnetek, morda istega primerka. Najverjetneje gre za kandelo – manjšo in užitno vrsto morskega psa, ki lahko zraste do 1,5 metra v dolžino, ob tem poroča Regional express.

Novinar Mladen Kolenko, strastni podvodni ribič in potapljač iz Medulina, poudarja, da bi lahko šlo za ‘lisico’, vrsto morskega psa iz družine sabljastih morskih psov, ki pa lahko zraste tudi do pet metrov. »Kakšen morski pes je, ni nič manj pomembno kot dejstvo, da morski pes/lisičja kadila že nekaj dni plava v plitvini, globoko v razčlenjenem Medulinskem zalivu,« je komentiral Kolenko in dodal, da naj bi plaval s tem morskim psom zagotovo plavalo še nekaj manjših. Dejal je, da bi lahko šlo za samico, ki je s svojimi potomci zašla z bližnjih globokih ribiških postojank modre ribe na Kvarnerju v plitvi Medulinski zaliv, ki ga že zasedajo turisti, piše Jutarnji List.

»Pomembna je ugotovitev, da je morski pes lisica ena izmed zavarovanih vrst morskih psov v Jadranskem morju, za razliko od zakonito lovljenih morskih psov, katerih meso prodajajo na ribarnicah,« še opozarja Kolenko.

Več iz te kategorije