0 Deljenj 1210 Ogledov
PU Nova Gorica

Soča pred očmi prijateljev odnesla mlajšo kajakašico

29. May, 2019 15:47
1210 Ogledov

Policiste OKC PU Nova Gorica so danes, 29. maja ob 13.15 uri, obvestili o nesreči kajakaša na vstopno/izstopnem mestu za kajakaše in raftarje blizu naselja Srpenica (Srpenica 2) na Bovškem, javlja Dean Božnik iz PU Nova Gorica.

Po prvih zbranih podatkih je šest kajakašev, državljanov Velike Britanije, v lastni režiji s kajaki vstopilo na vstopnem/izstopnem mestu za kajakaše in raftarje imenovanem Srpenica 1 in se nato spustili ter nadaljevali s plovbo po reki Soči proti drugemu
vstopnemu mestu za kajakaše (Srpenica 2). V bližini drugega omenjenega vstopnega mesta (Srpenica 2-Ilovo) je kajakašico, ki je bila tretja v skupini tujih kajakašev (njena starost v tem trenutku še ni ugotovljena, šlo pa naj bi za mlajšo osebo) med plovbo močan rečni tok obrnil (z glavo navzdol). Britanska državljanka je iz kajaka izplavala, omenjeno plovilo pa
je odneslo po reki Soči naprej (v smeri naselja Trnovo ob Soči). Pri tem se je kajakašica ujela oz. zagozdila za drevo, drugi kajakaši pa so jo skušali rešiti, vendar jim to ni uspelo.

Močan vodni tok narasle reke Soče je Britanko odnesel naprej (proti naselju Trnovo ob Soči). Kasneje se ji je uspelo rešiti iz reke Soče in izplavati bo brežine, nato pa se je vrnila (skupaj z enim od kajakašev) po nasprotnem bregu reke Soče proti vstopnemu mestu Srpenica 2. Poleg policistov PP Bovec so na kraju posredovali tudi bovški gasilci, reševalci GRS Bovec in reševalci NMP ZD Tolmin. Teža morebitnih telesnih poškodb se še ugotavlja oz. ni znana. Bovški policisti nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil glede omenjene nesreče na reki Soči, zato bomo širšo javnost lahko o drugih podrobnostih obveščali kasneje,” je srečni konec povzel Božnik.

Več iz te kategorije