0 Deljenj 555 Ogledov

Soboto bo suha, v nedeljo bo dež povsod v notranjosti prešel v sneg

4. December, 2021 7:01
555 Ogledov
Simbolična fotografija.

Danes dopoldne bo na Primorskem zmerno do pretežno oblačno, za soboto napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Drugod bo delno jasno in zjutraj po nižinah v notranjosti megleno, dopoldne bo občasno tudi precej goste koprenaste oblačnosti. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter, popoldne se bo postopno pooblačilo tudi v osrednji Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo na Gorenjskem in Koroškem okoli 0, drugod od 2 do 6, na Goriškem in ob morju od 7 do 10 °C.

Ponoči se bo povsod pooblačilo, od jugozahoda se bodo začele pojavljati padavine. V južni polovici Slovenije bo po nižinah deževalo, v severni pa povečini snežilo. Jutranje temperature bodo na severu od -4 do 0, drugod okoli 2, ob morju 8 °C.

Jutri bo oblačno s padavinami. Sredi dneva in popoldne bo dež povsod v notranjosti prešel v sneg. Na Primorskem bo zapihala burja, na Štajerskem in v Prekmurju pa severovzhodnik. Temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem in v Beli Krajini od 5 do 9 °C.

Obeti. V noči na ponedeljek bodo padavine ponehale, v ponedeljek se bo postopno razjasnilo, ponekod po nižinah bo ostalo precej megleno.

V torek bo suho in razmeroma hladno vreme.

Vremenska slika. Nad severozahodno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta je dosegla zahodne Alpe in bo v noči na nedeljo začela vplivati na vreme pri nas. Pred njo bo danes z jugozahodnikom nad naše kraje dotekal nekoliko toplejši in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo delno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Popoldne se bo oblačnost ob Jadranu povečala.

Jutri bo oblačno s padavinami. Na območju Alp bo snežilo, drugod deloma snežilo, deloma deževalo. Ob severnem Jadranu bo proti večeru zapihala burja.

Več iz te kategorije