0 Deljenj 391 Ogledov

Sobota še sončna, potem plohe in nevihte

3. July, 2021 6:21
391 Ogledov

Danes bo sončno. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29 °C, za soboto napovedujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Ponoči se bo od zahoda pooblačilo v večjem delu Slovenije, proti jutru se bodo v zahodni in osrednji Sloveniji začele pojavljati plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19 °C.

Jutri dopoldne bodo krajevne padavine segle še nekoliko vzhodneje, čez dan pa bodo oslabele in občasno bo sijalo sonce, ki ga bo več na severovzhodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 29 °C.

Obeti. V noči na ponedeljek bo dež z nevihtami od zahoda prehodno zajel večji del Slovenije. V ponedeljek dopoldne bodo padavine večinoma ponehale in od zahoda se bo zjasnilo. V torek bo pretežno jasno in vroče.

Vremenska slika. Nad osrednjo Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. S šibkim zahodnikom bo k nam začel dotekati nekoliko toplejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo povečini sončno, v Alpah lahko proti večeru nastane kakšna nevihta.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v krajih severno in vzhodno od nas bo večinoma suho, drugod se bodo pojavljale krajevne padavine, ki bodo popoldne redkejše.

Več iz te kategorije