0 Deljenj 465 Ogledov

Sobota prinaša pooblačitev

20. February, 2021 6:07
465 Ogledov

Danes bo v zahodni, južni in delu osrednje Slovenije pretežno oblačno, čez dan se bo pooblačilo tudi v Pomurju, napovedujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso). Drugod bo povečini sončno. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 °C.

Jutri bo sprva pretežno oblačno. Čez dan se bo marsikje delno razjasnilo, največ oblačnosti bo ostalo na Primorskem. Marsikje bo zapihal južni do jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem okoli 7, najvišje dnevne pa od 10 do 16 °C.

Obeti. V ponedeljek bo na Primorskem in Notranjskem pretežno oblačno, na severu in vzhodu Slovenije pa bo precej jasno. Pihal bo jugozahodni veter.

V torek bo pretežno jasno, le na Primorskem bo še nekaj nizke oblačnosti. Čez dan bo še topleje.

Vremenska slika. Nad vzhodno in srednjo Evropo ter nad Balkanom in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. S šibkimi vetrovi priteka k nam od zahoda razmeroma topel in v nižjih zračnih plasteh razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih zahodno in južno od nas pretežno oblačno, v Gorskem Kotarju bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Čez dan se bo pooblačilo tudi ponekod v krajih vzhodno od nas. Drugod bo deloma sončno in čez dan razmeroma toplo.

Jutri bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo počasi jasnilo.

Več iz te kategorije