0 Deljenj 470 Ogledov

Sobota prinaša padavine, pas sneženja se bo raztezal od severa proti jugu

1. January, 2021 9:12
470 Ogledov

Danes bo na Štajerskem in v Pomurju občasno delno jasno, popoldne se bo tam krepil jugozahodni veter, so v napoved ob 8. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Drugod bo pretežno oblačno in ponekod megleno, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno deževalo. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 800 m. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na vzhodu in na Primorskem pa od 8 do 12 °C.

 

 

 

Jutri bo oblačno. Padavine se bodo na zahodu okrepile in širile proti vzhodu. V vzhodni Sloveniji bo do popoldneva še suho vreme. V bližini morja bodo možne nevihte. V Alpskih dolinah bo snežilo. V Vipavski dolini in na Krasu bo pihala burja, ob morju pa jugo. Jutranje temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem okoli 6, najvišje dnevne od 1 do 6, na Primorskem od 9 do 12 °C.

Obeti. V nedeljo in ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe.

Vremenska slika. Nad zahodnim in severnim Sredozemljem se poglablja novo ciklonsko območje. Od jugozahoda priteka k nam postopno spet vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v severni Italiji in ob Jadranu oblačno z občasnim dežjem. Drugod bo deloma jasno z nekaj jutranje megle po nižinah.

Jutri se bodo padavine v krajih zahodno od nas okrepile in širile proti vzhodu. Na območju Alp bo snežilo do dolin. Ob Jadranu bo zapihal jugo.

Več iz te kategorije