0 Deljenj 555 Ogledov

Snežilo bo v soboto in nedeljo

22. January, 2021 5:58
555 Ogledov

Danes bo oblačno s padavinami, ki jih bo manj v vzhodni Sloveniji, v Prekmurju in delu Štajerske bo večinoma suho. Meja sneženja bo med 1100 in 1400 metri nadmorske višine, so zjutraj napovedali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Popoldne bo na vzhodu dež prehodno ponehal, oblaki se bodo trgali. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo, ki bo dopoldne prehodno oslabel in se spet okrepil proti večeru. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na severozahodu okoli 4 °C.

Jutri bo oblačno s padavinami, na severovzhodu jih bo malo. Meja sneženja se bo spuščala in bo popoldne v severni Sloveniji na okoli 500 m nadmorske višine. Jugo ob morju bo slabel, predvsem v Prekmurju in na Štajerskem bo pihal južni veter. Temperature bodo na Gorenjskem in Koroškem od 0 do 4, drugod od 5 do 10 °C.

Obeti. V noči na nedeljo bodo padavine prehodno ponehale in se v nedeljo od juga znova okrepile. Tudi po nižinah v notranjosti Slovenije bo dež prešel v sneg. Zapihal bo severovzhodnik. V ponedeljek bo pretežno oblačno, predvsem na jugu bo občasno rahlo snežilo.

Vremenska slika. Nad Evropo je obsežno in globoko ciklonsko območje s središčem nad Skandinavijo. Iznad Sredozemlja priteka k nam topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih vzhodno od nas večinoma suho. drugod bo oblačno s padavinami. Pihal bo jugozahodni veter, ob Jadranu jugo.

Jutri bo oblačno s padavinami, ki jih bo manj v krajih vzhodno od nas. V krajih severno od nas bo snežilo do dolin. Ob severnem Jadranu bo še pihal južni do jugozahodni veter.

Več iz te kategorije