0 Deljenj 1143 Ogledov

Slovenijo poplavilo! Krajana reševali iz potoka, nespametni vozniki ujeti v vodi

30. September, 2022 9:16
1143 Ogledov
pgd-dvor.si

Obilne padavine so preko noči in vse do jutranjih ur povzročile nekaj preglavic v osrednji, južni in zahodni Sloveniji, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Meteorna voda je zalila stanovanjske in gospodarske objekte, prodajalno in prostore osnovne šole. Zaradi razmočenega terena se je podrlo več dreves, sprožila sta se tudi dva zemeljska plazova. V Novem mestu je strela udarila v drevo, ki se je podrlo in poškodovalo telefonski kabel. V občini Prebold je reka Bolska prestopila bregove in ogrožala dve stanovanjski hiši. S PGD Dvor pri Polhovem Gradcu so sporočili, da je vnovično močno deževje je prineslo nevšečnosti, iz potoka so reševali krajana, občanki obvarovali hišo pred vdorom vode in reševali nespametne voznike ujete v vodi.

Aktiviranih je bilo 31 prostovoljnih gasilskih enot in dve poklicni gasilski enoti. Zaradi poplav so popolne zapore na nekaterih regionalnih cestah, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste. Voznike opozarjajo, naj bodo vidni, prižgejo luči in upoštevajo varnostno razdaljo.

Več iz te kategorije