0 Deljenj 2482 Ogledov

Slovenija v primežu koronavirusa! Imamo nove primere, koncert Bocellija prestavljen, kaj bo s Planico ni jasno

7. March, 2020 14:53
2482 Ogledov

V Sloveniji je potrjenih 12 okužb z novim koronavirusom. Stopnja tveganja prenosa se povečuje, zato bo minister za zdravje podpisal sklep o prepovedi večjih prireditev. Posebni ukrepi bodo sprejeti za Metliko z okolico. Tam odsvetujejo vsakršno druženje ljudi. Premier Marjan Šarec bo za ponedeljek sklical svet za nacionalno varnost.

Direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Nina Pirnat je na današnji novinarski konferenci povedala, da se stopnja tveganja prenosa novega koronavirusa povečuje. Zato so predlagali omejitev množičnih prireditev. Državna sekretarka Simona Repar Bornšek je pojasnila, da se tak sklep že pripravlja v podpis ministru za zdravje, ki opravlja tekoče posle, Alešu Šabedru.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/skandal/tega-ne-gre-prezreti-kaj-sele-pozabiti-kaj-je-marjan-sarec-s-pooblastili-predsednika-vlade-zapisal-in-cesa-ni-naredil/

Kakšne točno bodo omejitve, tako še ni jasno, pričakovati pa je popolno prepoved večjih prireditev v zaprtih prostorih. Tako bo med drugim prestavljen tudi današnji koncert Andree Bocellija v Stožicah. Kako bo s poleti v Planici, še ni jasno. Možno je, da bodo potekali brez gledalcev.

Več iz te kategorije