0 Deljenj 920 Ogledov

Slovenija ostaja v sivini, Brane Gregorčič napoveduje možnost sneženja

26. November, 2019 8:10
920 Ogledov

Danes bo v notranjosti Slovenije oblačno ali megleno, lahko tudi rahlo rosi. Na Primorskem in v višjih legah nad okoli 1200 m bo sprva še sončno, proti večeru pa se bo zmerno pooblačilo, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Ars0). Šibka burja bo ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 9, na Primorskem do 16 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, ponekod na zahodu bo že zjutraj deževalo. Čez dan se bodo padavine krepile in širile proti osrednjim in vzhodnim krajem, na severovzhodu pa bo večji del dneva suho. Pihati bo začel šibek do zmeren jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne na severozahodu okoli 7, drugod od 9 do 14 °C.

Obeti. V četrtek bodo še nastajale plohe, popoldne se bo oblačnost trgala.

V petek bo suho z nekaj sonca. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megleno.

December prinaša snežinke?!

Prognostik Brane Gregorčič je včeraj za spletni portal Siol napovedal, da bi december, v katerega stopamo v nedeljo, utegnil prinesti snežinke: “Takrat se bo toliko ohladilo, da bo občasno lahko ponekod snežilo tudi do nižin. V tem mesecu še ne, takoj v začetku decembra pa se bo tudi verjetnost snežnih padavin povečala.”

Vremenska slika. Nad Atlantikom se poglablja novo ciklonsko območje, nad vzhodno Evropo pa se nahaja anticiklon. Od vzhoda še priteka k nam razmeroma topel in v višinah tudi bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo ob severnem Jadranu in v Alpah sprva še sončno, čez dan se bo od zahoda zmerno pooblačilo. Drugod se bo še zadrževala nizka oblačnost.

Jutri bo v krajih zahodno in južno od nas oblačno s padavinami. Drugod bo še večinoma suho. Pihal bo jugozahodnik.

Več iz te kategorije