0 Deljenj 866 Ogledov

Slovenija ima novega milijonarja, koristi bodo imeli vsi občanke in občani

19. September, 2017 15:12
866 Ogledov

MURSKA SOBOTA – V žrebanju lota 6. septembra je Slovenija dobila novega milijonarja. Listič z glavnim dobitkom v igri Loto plus, vrednim nekaj manj kot 1,7 milijona evrov, je bil vplačan v Murski Soboti. Župan Aleksander Jevšek je napovedal, da bo prihodek v višini 250.000 evrov, ki ga predstavlja davek od dobitka, namenjen pokritju bazena v letu 2018.

Po plačilu 15-odstotnega davka, ki ga prejme občina stalnega prebivališča dobitnika, bo loterija tako igralcu izplačala okoli 1,4 milijona evrov.

Soboški župan je na spletni strani občine zapisal, da bodo denar od loterijenamenili financiranju športa, rekreacije in možnosti invalidnih oseb oziroma gibanju vseh občank in občanov.

Z izboljšanjem športne infrastrukture, mesto je namreč z rebalansom že potrdilo investicije na nogometnem stadionu in pokritje teniških igrišč, občina zasleduje svojo strateško usmeritev, da postane mesto visoke kakovosti življenja. Ključen del tega so prav gibanje, šport in enake možnosti vseh, je navedel.

Na občini so dobitniku čestitali ter izrazili zadovoljstvo, da bodo koristi od loterijskega zadetka imeli vsi občanke in občani.

STA

Več iz te kategorije