0 Deljenj 833 Ogledov

SLOVENIJO BO POKRILA SNEŽNA ODEJA Sneg ponekod že zapira cesto, opozarjajo na poledico

29. November, 2017 8:45
833 Ogledov

Ponekod po državi sneži, zaradi česar so razmere na nekaterih cestah slabše. Vreme je danes že botrovalo nekaj prometnim nesrečam na Gorenjskem. Zaradi nesreče je zaprta cesta Bled-Bohinjska Bistrica. Policija voznikom svetuje, naj vožnjo prilagodijo trenutnim razmeram na cesti in naj se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme.

Sneg se ponekod oprijemlje cestišč, v takšnih okoliščinah pa je vožnja zahtevnejša, opozarjajo na Policijski upravi Kranj. Slabši je namreč oprijem vozila s podlago, daljša je zavorna pot, težje je nadzirati vozilo v kritičnih situacijah, daljši je čas trajanja vožnje, večje je tveganje za prometne nesreče, ob izdatnem sneženju pa so možni tudi zastoji. Ob pojavu nizkih temperatur se ponekod lahko pojavi tudi poledica, opozarjajo.

Zato naj bodo vsa vozila, ki bodo udeležena v prometu, opremljena z zimsko opremo in brezhibna, vozniki pa naj dosledno upoštevajo prometna pravila in naj bodo predvsem zbrani, pozorni in strpni. Spremljajo naj tudi aktualne razmere na cestah.

Zaradi prometne nesreče je trenutno zaprta cesta Bled-Bohinjska Bistrica pri Nomenju, zaradi snega pa je zaprta cesta Kranjska Gora-Vršič-Trenta.

Padavine so se sicer razširile nad večino države. Predvsem v severnih delih sneži, dež pa je zajel tudi zahodne in osrednje kraje. Sneg se bo lahko mešal tudi z dežjem, zato bo ob nizkih temperaturah možna poledica.

STA

Več iz te kategorije