0 Deljenj 1461 Ogledov

Slovencu Gregorju Jadrolinija pokvarila dopust! »Bili smo na robu pretepa, otroci so začeli jokati«

20. August, 2019 7:56
1461 Ogledov

Dvajset turistov je bilo konec vikenda na otoku Ist dobesedno ujetih, ker se zaradi pomote Jadrolinije niso mogli vkrcati na trajekt, za katerega so imeli vnaprej plačane rezervacije. Eden od obupanih turistov, ki je končal dopust in se želel le odpraviti domov, je bil tudi  Slovenec Gregor, ki je za Jutarnji list povedal, da je bilo stanje na Istu okoli 21 ure na robu fizičnega obračuna.

Na robu konflikta

»Z ženo sva bila na počitnicah z našimi tremi otroki. Na Ist prihajamo že leta, ker nam je lepo. Radi se pripravimo za vse vnaprej, zato smo že maja plačali in rezervirali naše trajektne vozovnice,« razloži Gregor in pokaže fotografijo plačane rezervacije. A trajekt je prišel že dobro napolnjen. Sprejeli so lahko le dve vozili in nato rekli, da ni več prostora.  Po besedah turista je nek Italijan celo izgubil živce in začel vpiti. »Vse je bilo na robu konflikta in pretepa. Otroci so začeli jokati, nakar se je kapitan brez besed vrnil na most,« pripoveduje o drami.

»Na žalost je prišlo do napake. Popotnikom je zagotovljena nastanitev na otoku in brezplačne vozovnice za vrnitev na celino, v skladu s pravicami popotnikov. Na ta način se opravičujemo za neprijetno izkušnjo in opozarjamo, da gre za slučajen primer,« so odgovorili iz Jadroliniji.

Boli ga odnos

»Zjutraj smo zapustili apartmaje, bili cel dan zunaj in čakali. Nismo imeli prenočišča. Morali smo dobesedno trkati od vrat do vrat, da nas je nekdo sprejel. Spali smo, zapustili sobe in čakali. Ženska, ki prodaja karte, nam je rekla, da se bomo verjetno vkrcali, a zagotovila, da bomo  zapustili otok, naslednji dan pa so se začele naše delovne obveznosti, ni bilo,« o dopustu še pravi obupani Slovenec in doda, da ga najbolj moti odnos Jadrolinije, k se mu ni niti opravičila.

 

Več iz te kategorije