0 Deljenj 403 Ogledov

Skoraj povsod se bo pooblačilo, rahle padavine lahko ponekog prinesejo rahel sneg

21. December, 2021 8:00
403 Ogledov

Danes bo sprva delno jasno in po nižinah megleno, za torek napovedujejo pri Agenciji RS za okolj. Čez dan se bo od jugozahoda postopno pooblačilo, le na severu in severovzhodu bo ostalo precej jasno. Predvsem na severnem Primorskem in Notranjskem bodo popoldne in zvečer rahle padavine, v višjih legah severne Primorske in na Notranjskem kot rahel sneg. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2, na Goriškem in ob morju okoli 6 °C.

Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, marsikje v osrednji Sloveniji pa po nižinah večji del dneva oblačno ali megleno. Jutranje temperature bodo v severnih krajih od -9 do -5, drugod od -4 do 0, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od -2 do 3, na Goriškem in ob morju okoli 8 °C.

Obeti. V četrtek bo pretežno oblačno, ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

V petek bo na severovzhodu delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. V zahodni ter delu južne in osrednje Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

Vremenska slika. Nad srednjo Evropo in Alpami je območje visokega zračnega tlaka. Nad severnim Sredozemljem se v spodnjih plasteh ozračja zadržuje dokaj hladen in vlažen zrak, ki bo danes popoldne in zvečer nekoliko vplival tudi na vreme pri nas.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes in jutri bo v krajih severno od nas pretežno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno.

Več iz te kategorije