0 Deljenj 2406 Ogledov

Škandalozna vlada korupcijskega tveganja: Korupcije osumljen tudi Marjan Šarec, postopek teče

30. August, 2018 23:29
2406 Ogledov
© facebook

Predsednik vlade s podporo koalicijskih LMŠ, SD, SMC, Levice, SAB in DeSUS Marjan Šarec je pod lupo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Na komisiji vsebine postopka niso želeli razkriti, Še pred oblikovanjem nove slovenske vlade je tako v postopkih, povezanih s korupcijskimi tveganji, kar sedem od sedemnajstih članov vlade.

Včeraj, ko je Šarec v parlament vložil predlog ministrske liste, smo od protikorupcijske komisije prejeli pojasnila, da je v postopkih kar šest predlaganih ministrov: Zdravko Počivalšek (SMC), Miro Cerar (SMC), Andreja Katič (SD), Alenka Bratušek (SAB), Marko Bandelli (SAB) in Andrej Bertoncelj (LMŠ). Več o Šarčevi ministrski ekipi objavljamo na povezavi.

Imitator, ki je v preteklosti opravljal funkcijo župana Kamnika in vstopil v stranko Zorana Jankovića Pozitivno Slovenijo Šarec, se je v koalnem okolju v spomin vtisnil zlasti po izbruhih jeze in sumljivih poslih s podjetjem CI&CA in njeno lastnico, prijateljico Ivana Zidarja Ančo Cvirn. Kako se je zapletel in kaj je zahteval od zaposlnih na občini, preberite na povezavi.

Mimo pravil se je LMŠ vozila tudi v predvolilni kampanji, ko so za strankarske potrebe uporabljali kar avtobus, prijavljen v koncesijo za javni potniški promet pri Ministrstvu RS za infrastrukturo. Kaj so nalepili na šolski avtobus in kateri ministrski kandidati so se z njim vozili, prikazuje fotografija na povezavi.

Več iz te kategorije