0 Deljenj 4638 Ogledov

ŠKANDAL! Vlada Marjana Šarca migrantu Ahmadu, ki bi ga morala Slovenija že zdavnaj deportirati, odobrila delovno dovoljenje

2. November, 2018 8:47
4638 Ogledov
Foto: facebook

Ahmad Shamieh, ki bi ga morala Slovenija že davno deportirati na Hrvaško, je v Sloveniji dobil delovno dovoljenje, razkriva dokument, ki kroži po družabnih omrežjih.

“Ahmad Shamieh je po vseh birokratskih preprekah in trdem boju v zadnjih skoraj že 3 letih končno dobil delovno dovoljenje. Poleg britja in striženja lahko opravlja poklic avtokleparja, učitelja arabščine in še česa; pravi, da je zdrav, ima dve močni roki in bo poprijel za vsakršno delo,” se glasi zapis na Facebooku.

Dokument, ki ga je izdalo Ministrstvo RS za notranje zadeve, razkriva, da ima Shamieh “prost dostop do trga dela”. Podpisala ga je Bernarda Šoštarič:

Shamieha bi morala Slovenija že zdavnaj deportirati iz Slovenije, a je to preprečila Cerarjeva vlada. Spomnimo, poslanca Jan Škoberne (SD) in Miha Kordiš (Levica) sta novembra 2017 odšla v azilni dom in nezakonitega migranta Ahmada Shamieha odpeljala v Državni zbor RS, da bi ga tako zaščitila pred deportacijo. Natančneje. Namestili so se v pisarni Jana Škoberneta, kjer so klepetali ob kavi, vmes pa so v pisarno prihajali še drugi poslanci, med njimi tudi poslanka SMC Jasna Murgel, poslanec SD Matjaž Han in predsednik Državnega zbora RS Milan Brglez. Naj ob tem samo dodamo, da policija brez naloga v prostore Državnega zbora RS in s tem tudi v pisarno poslanske skupine SD nima vstopa. Vlak, ki je bil na poti na Hrvaško in na katerem bi moral biti tudi Sirec, pa je  odpeljal brez njega. Glede primera se je na novinarski konferenci nato oglasil premier Cerar, kjer je nekako pokazal tri obraze. Zahteval je, naj se sodišča spoštujejo, okrcal poslance, ki so Ahmada peljali v Državni zbor RS, a hkrati dejal, da bodo na vladi uredili, da bo lahko ostal v Sloveniji. Očitno je Šarčeva vlada nadaljevala delo Cerarjeve vlade in to tudi dosegla …

Več iz te kategorije