0 Deljenj 1064 Ogledov

Seniorji in seniorke zgroženi nad Niko Kovač in njeno zagovarjanje drogiranja otrok

26. August, 2022 9:26
1064 Ogledov

Po spletu je zaokrožil odziv Kluba seniork in seniorjev SDS, ki so zgroženi nad tem, da Inštitut 8.marec (Nika Kovač) zagovarja drogiranje otrok. Celoten odziv pod katerega se je podpisala Mojca Škrinjar, predsednica IO KSS SDS si preberite v nadaljevanju.

V zadnjih dneh smo priča številnim novicam, ki pretresajo slovensko javnost, od zlorabe obiskovalk nekaterih kulturnih dogodkov, zagovarjanju legitimnosti uživanja mamil, do usihanja pravne države v sami srčiki, Državnem zboru, kjer menda lahko takorekoč kar mimoidoči vlagajo zakone (tako so poročali vplivni mediji), uzurpaciji javne televizije s strani nekaterih zaposlenih, da ne omenjamo napovedi o zmrzovanju pozimi v stanovanjih in o (pre)dragih živilih.

Čeprav se draginja – tako živil, kot energije – najbolj dotakne starejših, se ljudje, ki smo prehodili večji del življenjske poti, zgrozimo tudi ob dejstvu, da smo priča somraku vrednot, ki smo jih spoštovali, se za njih trudili, mnogi zanje tudi borili na različnih področjih in tudi izgubili drage v vojni za samostojnost.

Nedvomno drži svetopisemska modrost, ki jo je izrekel Kristus: kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen. Vsi delamo napake. Toda obstaja razlika v odzivu nanje: lahko se jih zavemo, se jim odrečemo in poskušamo z boljšim življenjem. In so meje svobode.

Prava svoboda vključuje spoštovanje drugega, obzirnost in skrb. Še zlasti mora biti ta skrb prisotna pri najbolj ranljivih – najmlajših in starejših. Zato obsojamo izjavo predsednice Inštituta 8. marec, Nike Kovač, ko v dogajanju ob aferi s spolnimi zlorabami komentira, da je uživanje mamil človekova “legitimna pravica, sicer pa nekoliko nelegalna.”

Dikcija da vedeti, da je uživanje mamil lahko celo legalno. Vse skupaj pa se zdi problematično zato, ker izjavo poda mlada oseba, ki jo lahko mladi vzamejo za zgled. To pa je zelo nevarno. Vemo, da mamila vzamejo na tisoče mladih življenj, ki so žrtve zasvojenosti in vemo, da je trgovina z mamili okolje najhujših kriminalnih združb. Mladi bi morali imeti priložnost zgledovati se po ustvarjalnih, pridnih in podjetnih mladih, ki spoštujejo temeljne vrednote.

Pozivamo predsednico Inštituta 8. marec, gospodično Niko Kovač, da se opraviči za svojo, po našem mišljenju nespametno izjavo, ter jo nadomesti z izjavo, ki bo spodbujala spoštovanje temeljnih vrednot. Tu izpostavljamo predvsem vrednote zdravja, resnicoljubnosti in človekovega dostojanstva.

Več iz te kategorije