0 Deljenj 1361 Ogledov

Šef upokojencev Sušnik: Rožca Šonc za Šoltesa agitira brez soglasja

14. March, 2019 12:45
1361 Ogledov
© facebook

Politična aktivacija Rožce Šonc, ki pri lokalnih koordinatorjih nabira podpise za evropskega poslanca Igorja Šoltesa, po besedah predsednika Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) Janeza Sušnika poteka brez soglasja organov organizaije, ki je izdatno financirana iz proračuna, o čemer smo pisali na povezavi.

Sušnik sporoča: “Glede na objavljeno sporočilo gospe Šonc navajam le, da vodstvo ZDUS ni dalo soglasja k prošnji, predlog tudi ni bil obravnavan na nobenem organu in vsled tega tudi ni bil sprejet noben sklep.

Sušnika smo sicer spraševali še, kdo je v Šoltesevem imenu kontaktiral iz slovenskega proračuna financirani ZDUS, a na to ne odgovarja. Odgovarja pa facebook, iz katerega je razvidno, da tako Šončeva kot Sušnik sodelujeta s Šoltesom.

Je pa vsekakor zanimivo, da Sušnik pravi: “ZDUS se sicer v sklopu svojih aktivnosti vse bolj vključuje v demokratična odločanja, kot so denimo – volitve. Nazadnje smo to storili na lokalni ravni, pred tem smo izdali poziv, Memorandum 2018, v katerem smo slovenski politiki in večini političnih strank jasno predstavili naše zahteve in pričakovanja ZDUS in večina stranka je mnoge naše predloge implementirala v svoje politične programe.” Sam pa se udeležuje shodov Šoltesa, ki na nacionalni ravni doslej sploh ni imel svoje politične stranke, prek katere bi lahko vplival na izboljšanje stanja upokojencev v Sloveniji.

Več iz te kategorije