0 Deljenj 734 Ogledov

ŠE OSMI TRENER, KI JE ODLETEL POD VLADAVINO MANDARIĆA Krivi so bili nesporazumi

31. July, 2018 15:33
734 Ogledov
NK Olimpija

Srbski nogometni trener Ilija Stolica ni več na klopi slovenskega prvoligaša Olimpije. Kot so sporočili iz kluba, se je vodstvo kluba s Stolico dogovorilo za sporazumno prekinitev pogodbe.

Na četrtkovi povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti Crusadersu bo Olimpijo vodil dosedanji prvi pomočnik Aleksandar Linta, so pri Olimpiji zapisali v sporočilu za javnost.

Odločitev je po informacijah iz kluba sledila sestanku med predsednikom Olimpije Milanom Mandarićem in Stolico, na katerem sta ocenila, da obstajajo številni nesporazumi. Posledično sta se dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe.

Devetintridesetletni srbski strateg je trenersko funkcijo prevzel 11. junija, takrat je na klopi zamenjal Igorja Bišćana, na petih uradnih tekmah pa je zabeležil eno zmago, dva remija in dva poraza.

Poraz v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov ter ena sama osvojena točka po dveh krogih domačega prvenstva sta vodstvo lanskih ligaških in pokalnih zmagovalcev prepričala v potrebo po menjavi.

Stolica je po Marijanu Pušniku, ki je bil v dveh obdobjih trener ljubljanske zasedbe, Marku Nikoliću, Rodolfu Vanoliju, Luki Elsnerju, Safetu Hadžiću in Igorju Bišćanu že osmi trener, ki je od prihoda predsednika Milana Mandarića zapustil klop Olimpije.

Več iz te kategorije