0 Deljenj 912 Ogledov
Fotografija je simbolična. Foto: facebook.com/pg/nkolimpija

S ponedeljkom prihajajo korenite spremembe! Najbolj bodo veseli športni navdušenci

11. June, 2020 15:28
912 Ogledov

Vlada je na današnji seji v zvezi z začasnimi ukrepi za zajezitev in obvladovanje epidemije novega koronavirusa odločila, da bo od ponedeljka dovoljeno javno zbiranje do 500 oseb. Pri tem je treba upoštevati vsa varnostna priporočila in usmeritve Nacionalnega inštituta za javno zdravje, je po seji dejal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Dovoljeno število oseb pri zbiranju na javnih krajih in mestih se bo tako s ponedeljkom z 200 povečalo na 500. Pri tem je po Kacinovih besedah treba še naprej zagotavljati minimalen stik med ljudmi v skladu s sprejetimi navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in smiselno upoštevati higienska priporočila.

Vlada je na današnji seji izdala odlok o prenehanju veljavnosti odloka o začasnih pogojih za opravljanje športne dejavnosti. S tem bo od 15. junija naprej spet možno organizirati mednarodna športna tekmovanja, na športnih prireditvah pa bodo lahko ob priporočilih Nacionalnega instituta za javno zdravje (NIJZ) spet prisotni tudi gledalci. Gledalci se tako od 15. junija naprej vračajo na športne prireditve, pri čemer bo treba upoštevati smernice ministrstva za zdravje ter NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom sars-cov-2.

Več iz te kategorije