0 Deljenj 731 Ogledov

Rušilni veter prešel državo: skupila so jo drevesa in strehe

21. October, 2021 20:08
731 Ogledov

Dele Slovenije je danes prizadel močan veter, uprava za zaščito in reševanje poroča o škodi, ki jo je povzročil.

Ob 18.38 je na Gradišnikovi ulici, občina Borovnica, močan veter razmajal robno pločevino ostrešja večstanovanjske stavbe. Gasilci PGD Borovnica so robno pločevino pregledali in ugotovili, da je v večini še vedno trdno pritrjena na ostrešje. Zaščitili so širše območje pod nevarnim mestom in svetovali naj za sanacijo pločevine poskrbi ustrezno usposobljeno krovsko podjetje.

Ob 12.03 je na Kidričevi ulici v Celju močan veter podrl drevo čez cesto in pločnik. Gasilci PGE Celje so razžagali in odstranili podrto drevo.

Zaradi močnega vetra je v naselju Lipni dol, občina Laško odkrilo streho objekta. Posredovali so gasilci PGD Jurklošter, ki so sanirali odkriti del ostrešja.

Ob 16.15 je na Slovenski ulici v Murski Soboti močan veter odkril pločevino in nekaj strešnikov na strehi poslovnega objekta. Gasilci PGD Murska Sobota so kraj dogodka zavarovali.

Na območju občine Ptuj so prostovoljni gasilci iz Grajene v Krčevini pri Vurberku odstranili drevo s ceste, ki je oviralo promet.

Zaradi močnega vetra je v kraju Šentvid pri Planini, občina Šentjur odkrilo streho objekta. Posredujejo gasilci PGD Planina.

Ob 06.20 je občino Zreče zajelo neurje z močnim vetrom, ki je v naselju Križevec razkril del strehe na stanovanjski hiši. Gasilci PGD Zreče in PGD Stranice so sanirali razkrito streho z dodatnim vijačenjem pločevinaste kritine. V naselju Dobrovlje pa je močan veter podrl več dreves, ki so jih razžagali in odstranili gasilci PGD Zreče.

Več iz te kategorije