0 Deljenj 537 Ogledov

Razvpita predstavnica Kučanovega klana Mojca Pašek Šetinc @Gibanje_Svoboda v vlogi politkomisarske inkvizitorke: preiskovalno parlamentarno komisijo zlorablja za obračun z demokratičnimi mediji!

11. October, 2022 10:22
537 Ogledov

z glavne pisarne Državnega zbora RS je bil poslan dopis vsem občinskim svetom in županom občin, s katerim preiskovalna komisija pod vodstvom Mojce Pašek Šetinc od občin zahteva dostavo dokumentacije, povezane s parlamentarno preiskavo, s katero bi utišali kritične medije.

Komisija naj bi po besedah Šetinc Paškove sicer preiskovala, ali je prišlo do zlorab oglaševanja oz. fiktivnih oglaševalskih poslov v času volilne kampanje letošnjih državnozborskih volitev. Med drugim naj bi se lotili nakupa Planet TV, ki ga je Telekom Slovenije prodal madžarski družbi TV2 Adria, ter ugotavljali, ali je poslovanje družb Nova24TV, Nova hiša in Nova Obzorja nezakonito financirala stranka SDS iz tujine.

Predmet preiskave naj bi bilo tudi sklepanje oglaševalskih pogodb državnih podjetij Telekoma Slovenije, Pošte Slovenije in Petrola. Ugotavljali bodo, ali je prek financiranja oglaševalskih vsebin prišlo do prikritega plačevanja politične vsebine pred volitvami.

V zdajšnjem dopisu, pod katerim je podpisana predsednica komisije Mojca Šetinc Pašek, pa je zapisano, da je preiskovalna komisija o ugotavljanju politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi domnevnega nezakonitega financiranja političnih strank in strankarske politične propagande v medijih sprejela sklep o izvedbi pripravljalnih preiskovalnih dejanj in z njim določila krog dokumentov, ki jih bo preučila znotraj parlamentarne preiskave. Omenjeni dokumenti so po navedbah v dopisu shranjeni tudi pri njihovih naslovnikih. V dopisu je Šetinc Paškova naštela skupino izbranih kritičnih medijev, med katerimi so tudi Demokracija, Nova24TV, Požareport in mnogi drugi.

Ob tem dodajmo, da je poslanska skupina SDS sredi septembra vložila zahtevo za razširitev parlamentarne preiskave. Med drugim zahteva preiskavo portala Necenzurirano.si in komercialne televizije POP TV. Zahtevali so tudi, da se iz parlamentarne komisije izloči Tomaž Modic, novinar portala Necenzurirano. Šetinc Paškova pa zdaj to očitno ignorira oz. jo to ne zanima. Hkrati je evidentno, da zlorablja parlamentarno komisijo za ustrahovanje in utišanje kritičnih medijev.

 

C. R.

Več iz te kategorije