0 Deljenj 2169 Ogledov

RAZKRITO Kako je Janković privatnikom omogočil milijonske zaslužke na račun Ljubljane

31. October, 2018 10:38
2169 Ogledov

Hrvaški tednik Nacional razkriva najnovejše sporne posle ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Gre za skorumpirano zakulisje zgodbe o tako imenovanem javno-zasebnem partnerstvu med Mestno občino Ljubljana in družbo Resalta (GGE, d. o. o.), ki je v lasti ameriškega podjetnika Marka Crandalla. Po pisanju le-tega je vpletena tudi slovenska družba Petrol, gre pa za energetsko obnovo 49 javnih objektov v Ljubljani, vredno 18,8 milijona evrov.

Mestna občina Ljubljana je v omenjeni projekt z naslova javno-zasebnega partnerstva investirala v razmerju 49:51, dobiček pa se deli v razmerju 10:90, seveda v korist Američana Crandalla ter posledično Petrola. Ob tem se pojavlja sum oškodovanja ljubljanskih javnih podjetij za več milijonov evrov. V javno dostopni dokumentaciji Mestne občine Ljubljana, ki zadeva ta projekt, pa po njihovem poročanju, manjkata 2 strani, kjer so navedeni zneski ter odstotki razdelitve investicij in dobičkov.

Seveda se je ljubljanski šerif ob vprašanjih Nacionala, povezanih s tem projektom, zavil v molk. V torek po objavi prispevka smo prejeli zapis na povezavi: MOL_Skandal.

Celotno reportažo pa si lahko preberete na tej povezavi.

 

Več iz te kategorije