0 Deljenj 10813 Ogledov

Razglašena je pandemija, v Sloveniji največji dnevni prirast novookuženih pri nas doslej

11. March, 2020 10:10
10813 Ogledov

Vlada je na družbenem omrežju Twitter sporočila, da so okužbo z novim koronavirusom do 14. ure potrdili pri 57 osebah. Testirali so 2270 oseb. Še pred dvema urama je bilo deset potrjenih primerov manj. Od torka zvečer je število potrjenih primerov okužbe naraslo za 23, kar je statistično največji dnevni prirast novookuženih pri nas doslej.

18.47 Izbruh novega koronavirusa v svetu je dosegel razsežnosti pandemije, je danes sporočil generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus. Ponovno je pozval države, naj okrepijo prizadevanja za zajezitev širjenja koronavirusa, pa tudi pripravijo svoje zdravstvene zmogljivosti.

13.37 Nove okužbe so zaznali tudi v UKC Ljubljana, več primerov na ginekološki kliniki in enega na stomatološki, preverjajo pa tudi morebitno okužbo na nevrologiji. Na ginekološki kliniki so sprejeli ostre omejevalne ukrepe: zapre se Leonišče z izjemno ene ambulante za zdrave nosečnice, prepovedana bo prisotnost očetov pri porodu in vsi obiski. Odpovedali bodo vse nenujne in samoplačniške preglede. V zmanjšanem obsegu deluje tudi stomatološka klinika.

13.22 Tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju, veleslalom in slalom za moške v Kranjski Gori 14. in 15. marca, bosta prvič v zgodovini potekali brez gledalcev. Tekmi bosta potekali brez navzočnosti gledalcev na podlagi ukrepa ministrstva za zdravje in sveta za nacionalno varnost z namenom zavarovanja udeležencev pred možnim širjenjem koronavirusa. “Vsi imetniki vstopnic lahko na prodajnih mestih ob predložitvi kupljene vstopnice dobijo vrnjen denar. Vstopnice pa lahko imetniki tudi prihranijo in si ogledajo tekme za pokal Vitranc v prihodnjem letu, ko bo tekmovanje praznovalo 60-letnico, ki jo namerava organizator še posebej slovesno obeležiti,” so ob tem sporočili organizatorji.

Rezultat iskanja slik za kranjska gora youtube vitranc

12.00V Sloveniji je trenutno 47 okuženih je na tiskovni konferenci sporočil minister za zdravje Aleš Šabeder. Okužbe so potrdili tudi na ginekološki kliniku UKC Ljubljana, kjer zdaj veljajo ostri omejevalni ukrepi.

Zaradi potrjenega primera okužbe s koronavirusom pri eni od učiteljic bodo za 14 dni zaprli OŠ Frana Albrehta v Kamniku. Minister za izobraževanje, ki opravlja tekoče posle, Jernej Pikalo je zapisal, da obstaja sicer majhna možnost za prenos virusa, vendar pa gre za nujen ukrep, da bi preprečili širjenje koronavirusa.

11.12V Zdravstvenem domu Postojna prejeli rezultate brisov, ki so potrdili okužbo z novim koronavirusom pri dveh osebah iz občine Postojna. Za osebo iz pivške občine se je izkazalo, da ni okužena.

Primorske novice ob tem poročajo, da naj bi bil eden od okuženih v sorodu z eno od vzgojiteljic, zaposlenih v vrtcu pri Osnovni šoli Košana. Vzgojiteljica je danes zato ostala doma, po zadnjih informacijah pa naj bi bil njen bris negativen.

Novinarska konferenca, na kateri bodo direktorica ZD Postojna Irena Vatovec, postojnski župan Igor Marentič, pivški župan Robert Smrdelj in poveljnik CZ za notranjsko Sandi Curk spregovorili o stanju koronavirusa v Postojni in Pivki, bo danes ob 14. uri v avli Kulturnega doma Postojna na Gregorčičevem drevoredu 2a, so sporočili iz občine Postojna.

Več iz te kategorije