0 Deljenj 3639 Ogledov
Ko je bil še šef mariborskih kriminalistov, je Robert Munda (levo s črtasto kravato) pijan povzročil nesrečo, njegovi kolegi iz PU Maribor pa o tem niso poročali. Lindav (na fotografiji pred mikrofonom s pikasto kravato) je bil s službenim vozilom udeležen v nesreči, pa o tem ljubljanski policisti niso poročali, dokler nismo vprašali. Foto: Policija.si

Prvi kriminalist Boštjan Lindav s službenim vozilom udeležen v prometni nesreči, o kateri policija ni poročala

8. January, 2020 6:55
3639 Ogledov

Vir nas je opozoril, da je imel direktor Uprave kriminalistične policije Boštjan Lindav decembra s službenim vozilom prometno nesrečo, ki jo, kot se je izrazil vir, “uspešno prikrivajo pred javnostjo. Zanimivo bi bilo vedeti ali je bilo to izven delovnega časa, glede na to, da gre za službeno vozilo, če je kdo bil pri tem poškodovan, če je bil opravjen alkotest in zakaj ni bilo izpisano obvestilo kot v primerih drugih prometnih nezgod.”

Informacijo smo preverjali pri Lindavu, ki je prejel elektronsko pošto z naslednjo vsebino:
“Spoštovani gospod Lindav,

v zvezi s prometno nesrečo, v kateri ste bili udeleženi decembra, želimo
pri vas preveriti nekaj informacij:
– Ali drži, da ste bili v prometni nesreči udeleženi s službenim vozilom?
– Ali ste bili v prometni nesreči udeleženi v službenem času?
– Ali ste po nesreči opravili alkotest? Kaj je pokazal?
– Zakaj v primeru vaše nesreče ni bilo izpisano obvestilo, kot v primerih drugih prometnih nezgod?
– Kakšen avto ste vozili? Kako hudo je vozilo poškodovano?”

Prvi mož kriminalistov mora biti mož velikega vpliva znotraj celotne policije in lahko vpiva na druge policijske enote. Odgovoril je: Spoštovani, odgovore na postavljena novinarska vprašanja boste prejeli od pristojne Policijske uprave, ki je prometno nesrečo obravnavala.” In približno dve uri kasneje smo od tiskovne predstavnice PU Ljubljana Aleksandre Golec prejeli naslednji zapis: “Spoštovani. Policijska uprava Ljubljana je bila 11. 12. 2019 okoli 6. ure obveščena o prometni nesreči v Medvodah. Na kraju so policisti opravili ogled in ugotovili, da je voznik kombija vozil v smeri Kranja in pri tem zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je najprej trčil v nasproti vozečo voznico osebnega avtomobila, nato pa vožnjo nadaljeval in trčil še v voznika osebnega vozila, ki je vozil za njo. V nesreči nihče od udeležencev ni bil poškodovan, prav tako je bil preizkus z alkotestom pri vseh voznikih negativen. Povzročitelju je bil odrejen tudi hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog, ki pa je bil negativen. Vozniku kombija je bil izdan plačilni nalog. Voznik drugega osebnega vozila v katerega je trčil povzročitelj, je delavec policije in je osebno vozilo, ki je last policije, vozil na poti v službo. Pri obravnavi prometne nesreče je bil z njim izveden postopek na isti način kakor z vsemi ostalimi oškodovanimi v prometni nesreči.”

Pojasnila, kakšno službeno vozilo je v času nesreče vozil prvi kriminalist Lidav in koliko je poškodovano, še nismo prejeli.

Lani, ko je bil v prometni incident vpleten takratni šef mariborskih kriminalistov Robert Munda, in mariborska lokalna policijska uprava o tem ni poročala, smo zgodbo ekskluzivno razkrili na povezavi.

V pročilu PU Ljubljana dan po nesreči dogodka, v katerega je bil vpleten prvi policist, res ne omenjajo.

V nadaljevanju lahko preberete celotno poročilo PU Ljubljana, medijem poslano dne 12. 12. 2019, v katerem popisujejo dogodke preteklega dne:

 

Več iz te kategorije