0 Deljenj 358 Ogledov

Prvi avgustovski teden bo manj poleten, kaže, da se ne bo segrelo do 30°C, bo pa padalo

2. August, 2021 7:36
358 Ogledov

Danes bo sprva oblačno s krajevnimi padavinami, za ponedeljek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Popoldne bo na vzhodu dež ponehal, delno se bo razjasnilo. Predvsem na zahodu bo še spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 17, drugod od 21 do 25, na Primorskem do 27 °C. Krajevne plohe in nevihte se bodo nadaljevale v noč.

Jutri zjutraj bo zmerno do pretežno oblačno, lahko nastane kakšna manjša ploha. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo v notranjosti krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne v alpskih dolinah okoli 20, drugod od 23 do 28 °C.

Obeti. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne padavine. V noči na četrtek se bo dež prehodno razširil nad vso Slovenijo. Tudi v četrtek bo še spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami.

Vremenska slika. Nad severnim Jadranom se nahaja plitvo ciklonsko območje. Vremenska fronta se še zadržuje nad Slovenijo. Nad naše kraje z vetrovi severovzhodne smeri priteka vlažen in hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo sprva pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ob Jadranu tudi nevihtami. Popoldne se bodo oblaki trgali.

Jutri bo Jadranu precej sončno in večinoma suho, drugod bodo predvsem popoldne krajevne plohe in nevihte.

Več iz te kategorije