0 Deljenj 625 Ogledov

Prva aprilska sobota: po nižinah bo zjutraj in dopoldne ponekod snežilo

2. April, 2022 7:19
625 Ogledov

Danes bo večinoma oblačno, za soboto napovedujejo pri Agenciji za okolje. V notranjosti Slovenije bodo pogoste padavine, tudi po nižinah bo zjutraj in dopoldne ponekod snežilo. Popoldne bodo padavine oslabele, meja sneženja se bo nekoliko dvignila. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 12 °C.

Zvečer se bodo padavine od severa znova nekoliko okrepile in zajele večji del Slovenije. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 500 m. Padavine bodo ponoči ponehale. V severni Sloveniji bo prehodno zapihal severnik, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli -5, drugod od -1 do 5 °C.

Jutri bo pretežno oblačno. Več jasnine bo na Primorskem, kjer bo dopoldne še pihala šibka burja. V Prekmurju in na Štajerskem bo pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 10, na Goriškem in ob morju do 13 °C.

Obeti. V ponedeljek bo delno jasno s hladnim jutrom.

V torek bo na na vzhodu sončno, drugod bo občasno več oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik, topleje bo.

Vremenska slika. Nad severnim Sredozemljem, delom srednje in vzhodne Evrope je območje nizkega zračnega tlaka. Nad našimi kraji se zadržuje vremenska fronta. V spodnjih plasteh ozračja od vzhoda doteka k nam hladnejši in še vedno vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo precej oblačno s padavinami, ki bodo manj pogoste ob severnem Jadranu. Meja sneženje se bo marsikje prehodno spustila do nižin.

Jutri bo pretežno oblačno, več jasnine bo ob severnem Jadranu, kjer bo sprva pihala šibka do zmerna burja.

Več iz te kategorije