0 Deljenj 4310 Ogledov
Facebook

Pritiski, množične zahteve za premestitev in pomanjkanje denarja – kaj se dogaja v Mariboru?!

30. May, 2019 11:37
4310 Ogledov

Na Mestni občini Maribor (MOM) se županu iz vrst propadajoče stranke SMC Aleksandru Saši Arsenoviču ne lomi samo koalicija, ampak nerealne zahteve lomijo vse bolj tudi zaposlene uradnike.

Včeraj so župan Arsenovič, v.d. direktorja mestne uprave Boris Železnik in Sindikat Mestne občine Maribor prejeli protestno pismo, ki ga je podpisalo kakšnih 20 zaposlenih v mestnem Uradu za komunalo, promet in prostor. Vsi so hkrati dali tudi prošnjo za prerazporeditev, in sicer zaradi pritiskov. Njihova neuradna šefica je postala Barbara Mikuš Marzidovšek, ki jo je Arsenovič januarja za višjo svetovalko s 2033 osnovne bruto plače pripeljal iz Vitanj – kjer jo je decembra odpustil tamkajšnji župan Slavko Vetrih, ki je za Radio Štajerski val ob razrešitvi Mikuš Marzidovškove dejal, da so si njenega odhoda želeli tudi ostali zaposleni.

8. maja je Arsenovič Mikuš Marzidovškovo pooblastil za predhodno parafiranje vseh dokumentov Sektorja za komunalo in promet v Uradu za komunalo, promet in prostor.

Barbara Mikuš Marzidovšek je dobila slubo sekretarke v županovem kabinetu, po naših inforamcijah pa tega delovnega mesta sploh ni v sistematizaciji.

In to je tisto, o čemer v pismu Arsenoviču, direktorju občinske urpave in sindikatu zaposleni sporočajo, da vodsto izvaja pritiske s preferiranjem določenih ponudnikov. Postavljali naj bi tudi nerealne roke, pri tem pa ni denarja za izvajanje projektov – a nadrejni od njih zahtevajo, naj to ignorirajo?!

Kako bo ravnal Arsenovič, ki ga mediji te dni obravnavajo predvsem kot bodočega ženina, ki bo v drugo skočil v jarem s 27 let mlajšo, preverjamo. Vprašanja, ki jih je prejel, v celoti objavljamo v nadaljevnaju.

Spoštovani gospod Arsenovič,

v zvezi s pismom, ki ste ga prejeli od zaposlenih v Uradu za komunalu, vas sprašujemo:
– Kako (bo)ste ukrepali?
– Ali že imate načrt, kako se boste odzvali na zahteve za premestitev, ki so jih podali zaposleni?
– Glede na veliko število podpisnikov in očitke o pritiskih nanje – ali se pritiski izvajajo na vašo zahtevo?
– Ali se zavedate, da za projekte, ki bi jih morali izvajati zaposleni, ni denarja?
– Glede na to, da ljudje iz vaše ekipe od zaposlenih na občini zahtevajo, naj ignorirajo dejstvo, da ni denarja – kako nameravate projekte izvajati?
– Ali ste preferiranje določenih ponudnikov ukazali vi, ali je to zahteva vaših sodelavcev?
– Čemu pripisujete pojav izgorelosti pri svojih sodelavcih?

Več iz te kategorije