0 Deljenj 1200 Ogledov

Priteka suh in v višinah postopno toplejši zrak

18. November, 2020 6:37
1200 Ogledov

Danes bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla, so zjutraj napovedali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Burja na Primorskem bo postopno ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 16 °C.

Jutri bo pretežno jasno. Po nižinah v notranjosti bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost, ki bo lahko predvsem v Pomurju in delu ljubljanske kotline vztrajala večji del dneva. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 6 do 12, na Primorskem okoli 15 °C.

Obeti. V noči na petek se bo pooblačilo, ponekod bodo manjšem padavine. Na Primorskem bo zapihala burja. V petek bo pretežno oblačno, dopoldne bo predvsem v vzhodni polovici Slovenije občasno še rahlo deževalo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Zvečer se bo od severozahoda pričelo jasniti.

V soboto bo pretežno jasno. Ponekod bo še pihal severovzhodnik, na Primorskem burja.

Vremenska slika. Nad srednjo Evropo in Alpami je območje visokega zračnega tlaka. Z vetrom severnih smeri doteka k nam suh in v višinah postopno toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Pretežno jasno bo z jutranjo in dopoldanski meglo po nekaterih nižinah. Jutri se lahko megla ali nizka oblačnost v krajih vzhodno od nas zadrži ves dan.

Več iz te kategorije