0 Deljenj 24659 Ogledov

Prihodnji teden na vidiku ohladitev in padavine

1. February, 2020 9:03
24659 Ogledov

Danes bo v zahodnih, osrednjih in južnih krajih pretežno oblačno, ponekod na Primorskem, Notranjskem in Kočevskem bo občasno rahlo deževalo. Na vzhodu bo večinoma sončno. Pihal bo zahodni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na vzhodu do 16 °C.

Jutri bo na Primorskem in Notranjskem pretežno oblačno, drugod bo zjutraj in dopoldne še deloma jasno, popoldne se bo od severa pooblačilo, še bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo na severu okoli 0, drugje od 2 do 8, najvišje dnevne od 9 do 15 °C.

Obeti. V ponedeljek bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod se bo postopno zjasnilo. V torek bo oblačno s padavinami, ohladilo se bo.

Vremenska slika. Nad južno Evropo je šibko območje visokega zračnega tlaka. Vremenske motnje se pomikajo čez Evropo proti vzhodu severno od Alp. K nam od jugozahoda doteka razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes in jutri bo ob severnem Jadranu ter v Gorskem Kotarju pretežno oblačno, v Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo večinoma sončno, jutri dopoldne pa se bo od severa pooblačilo. Na Hrvaškem bo pihal jugozahodni veter.

Več iz te kategorije