0 Deljenj 899 Ogledov

Prihajajo padavine in okrepljen veter

9. October, 2019 9:25
899 Ogledov

Danes bo v zahodni in osrednji Sloveniji pretežno oblačno, na severu in vzhodu bo večji del dneva še sončno, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje. V hribovitih krajih na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na severozahodu okoli 13 °C.

Zvečer se bodo padavine na zahodu okrepile in ponoči razširile nad vso Slovenijo, na jugu bodo tudi nevihte. Veter bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem do 17 °C.

Jutri bo oblačno, dež bo čez dan slabel in do večera, najkasneje na jugovzhodu, ponehal. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Popoldne se bo na zahodu delno razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 14, na Primorskem okoli 19 °C.

Obeti. V petek in soboto bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Topleje bo.

Vremenska slika. Nad Alpami se zadržuje hladna fronta, ki bo ponoči prešla tudi naše kraje. Pred njo z razmeroma močnimi jugozahodnimi vetrovi k nam doteka vlažen in precej topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes se bo v krajih zahodno od nas pooblačilo, drugje bo še deloma sončno. Popoldne bo v hribovitih krajih Furlanije-Julijske krajine začelo rahlo deževati. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob Jadranu šibak do zmeren jugo.

Jutri se bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu delno zjasnilo. Ob Jadranu bo zapihala šibka burja. Drugod bo še večinoma oblačno in deževno.

Več iz te kategorije