0 Deljenj 682 Ogledov

Prihaja vremenska sprememba, pri Arsu izdali opozorilo

15. March, 2022 7:02
682 Ogledov

Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v zahodnih krajih. Zapihal bo jugozahodni veter, ki se bo popoldne krepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 °C, na vzhodu do 17 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

V večjem delu Slovenije je velika požarna ogroženost v naravnem okolju.

Ponoči se bo pooblačilo, predvsem na severovzhodu bodo možne manjše padavine. Še vedno bo pihal okrepljen jugozahodnik, ki bo proti jutru pričel slabeti. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 8 °C.

Jutri bo na zahodu sprva pretežno oblačno, drugod pa se bo delno razjasnilo. Dopoldne bo še pihal zahodnik, popoldne pa se bo veter obrnil na severno do severovzhodno smer. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, na jugovzhodu do 20 °C.

Obeti. V noči na četrtek se bo prehodno pooblačilo, v četrtek čez dan pa se bo od vzhoda delno razjasnilo. Tudi v petek bo delno jasno in suho vreme. Oba dneva bo pihal vzhodni veter na Primorskem burja. Nekoliko hladneje bo.

Vremenska slika. Nad Balkanom in osrednjim Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, nad jugozahodno Evropo pa ciklonsko območje. Z jugozahodnimi vetrovi doteka k nam toplejši in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Bolj oblačno bo v krajih zahodno od nas ter v Istri in v Kvarnerju. Pihal bo jugozahodni veter.

Jutri zjutraj bodo v krajih severno in vzhodno od nas manjše padavine. Čez dan bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Na Madžarskem in Hrvaškem bo zapihal severovzhodni veter.

Več iz te kategorije