0 Deljenj 1972 Ogledov

PRIHAJA SNEG Pripravite se, tu ga bo zapadlo največ

13. December, 2018 8:46
1972 Ogledov

Očitno prihaja sneg. Snežilo bo predvsem v petek popoldan in v noči na soboto, a količina padavin bo kljub napovedim menda precej majhna.

Nekako takole gre, v petek bo v večjem delu Slovenije oblačno. Na Primorskem bo občasno delno jasno. Občasno bo ponekod v notranjosti Slovenije rahlo snežilo, pogosteje v vzhodni polovici Slovenije. Padavine se bodo popoldan in zvečer od jugovzhoda nekoliko okrepile in zajele vso Slovenijo. Jutranje temperature bodo med -3 in -1 stopinje Celzija, najvišje dnevne pa med -2 in 1 stopinje Celzija.

Skupna količina padavin bo v večjem delu Slovenije bo, kot smo že omenili, predvidoma majhna. Izjema je le jugovzhodni del Slovenije, kjer bo predvidoma zapadlo med 10 in 20 cm novega snega, največ na območju Gorjancev, Kočevja in Ribnice. Drugod po Sloveniji bo snega bistveno manj.

V soboto čez dan bodo padavine postopno povsod ponehale, najkasneje na skrajnem vzhodu Slovenije. Popoldan se bo od zahoda oblačnost trgala. Jutranje temperature bodo med -2 in -1 stopinje Celzija, najvišje dnevne pa okrog 0.

V noči na nedeljo se bo povsod razjasnilo. Zaradi nove snežne odeje bo temperatura zdrsnila globoko pod ledišče. V nedeljo bo delno jasno in suho. Jutranje temperature se bodo gibale med -6 in -10, v zatišnih legah Notranjske in Gorenjske med -11 in -15 stopinje Celzija.

Več iz te kategorije