0 Deljenj 910 Ogledov

Pri Arsu napovedujejo deževno noč

30. April, 2020 19:02
910 Ogledov
Simbolična fotografija.

Agencija RS za okolje (Arso) napoveduje deževno noč. Zapisali so, da bodo padavine od zahoda ponoči postopno zajele vso Slovenijo. Jutri zjutraj bodo ponekod na severu in zahodu že ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 13 °C

Jutri dopoldne bo dež ponehal tudi na jugu in jugovzhodu. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastale bodo posamezne plohe ali nevihte. Ponekod bo pihal južni ali jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem do 20 °C.

Obeti. V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo krajevne plohe ali nevihte. V noči na nedeljo bodo ponekod prehodno ponovno padavine. V nedeljo in ponedeljek bo povečini sončno, popoldanske plohe bodo malo verjetne.

Vremenska slika. Nad severozahodno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka s središčem nad Britanskim otočjem. Hladna fronta je nad Alpami in bo ponoči dosegla tudi naše kraje. Pred njo priteka z jugozahodnimi vetrovi topel in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Ponoči se bodo padavine iznad Italije in avstrijske Koroške širile proti vzhodu.

V petek bo ob severnem Jadranu delno jasno in povečini suho, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo na Hrvaškem še deževalo, tudi zagrmelo, čez dan pa bodo predvsem v krajih zahodno in severno od nas krajevne plohe in nevihte.

Več iz te kategorije