0 Deljenj 1051 Ogledov

Pri Arsu napovedujejo, da bodo padavine do ponedeljka zjutraj zajele celo Slovenijo, meja sneženja pa pod 400 m

30. November, 2019 12:38
1051 Ogledov

Popoldne bo na Primorskem in na severovzhodu države precej sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. Ponekod v osrednjih krajih se bodo sprva še pojavljale manjše padavine, deloma plohe, so v napoved, ki so jo objavili opoldne, zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do okoli 13 °C.

Jutri bo oblačno, le na vzhodu dopoldne še delno jasno z jutranjo meglo po nižinah. Proti večeru bo na zahodu začelo rahlo deževati. Ponekod bo zapihal južni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 4, najvišje dnevne od 2 do 5, na Primorskem do 11 °C.

Obeti. Do ponedeljka zjutraj bodo padavine zajele vso Slovenijo. V ponedeljek bo deževno, sredi dneva se bo ohladilo, meja sneženja se bo popoldne spustila pod 400 m nadmorske višine. Na Primorskem bo zapihala burja. Zvečer bodo padavine ponehale. V torek dopoldne se bo razjasnilo, čez dan bo precej jasno. Na Primorskem bo še pihala burja.

Vremenska slika. Nad srednjo Evropo in severozahodnim Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. Za oslabljeno hladno fronto priteka od severozahoda k nam hladnejši, v nižjih zračnih plasteh pa od jugovzhoda vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bodo ponekod v notranjosti Hrvaške rahle padavine, ki bodo popoldne postopno ponehale. Drugje bo precej sončno. Ob Jadranu bo zapihala šibka do zmerna burja.

Jutri se bo od zahoda postopno pooblačilo v vseh sosednjih pokrajinah. Popoldne ali zvečer se bodo v hribih severne Italije in v Gorskem Kotarju začele pojavljati manjše padavine.

Več iz te kategorije