0 Deljenj 953 Ogledov

Previdno, prevaranti na delu! Pošiljajo paket pod pretvezo, da je z davčne uprave!

6. September, 2018 10:32
953 Ogledov

Dve podjetji na območju Gorenjske sta v sredo preko izvajalca poštnih  storitev  sprejeli  priporočeno  pošiljko  z  odkupom  v  vrednosti približno  60 evrov. Na ovojnici so bili poleg podatkov podjetja tudi napis “Strogo zaupno”, pošiljatelj pa “DAVČNI IN PRAVNI INŠTITUT.EU”.

Obe  podjetji  sta znesek plačali, ker sta menili, da je pošiljatelj davčni organ  in  da je pošiljka v povezavi s poslovanjem podjetja. Ko so ovojnico odprli,  je  bil  v  njej  dopis,  v  katerem  se pošiljatelj zahvaljuje za naročilo  “spletnega  doživljenjskega  dostopa  do  spletnega  priročnika z vzorci  pogodb”.  Storitve  podjetji  nista naročili, dejanje pa sta zaradi suma goljufije naznanili policiji, razkrivajo s PU Kranj.

Spletna  stran,  ki  je  navedena  v dopisu, sicer dejansko obstaja, vendar podrobnejši pregled strani razkrije:

   –          stran ne vsebuje nobenih informacij o lastništvu,

   –          je brez kontaktov,

   –          stran  ne  izpolnjuje varnostnih zahtev glede varovanja zasebnosti – napis ali ikona »Vaša povezava ni varna«.

Policisti ob tem opozarjajo, da vedn presodite, ali greste takoj v plačilo odkupnine za pošiljko. Če je ne pričakujete,  odložite  morebiten  prevzem pošiljke na kasnejši čas in prej podrobno  preverite  pošiljatelja.  V  kolikor  ste  to že storili, dejanje prijavite na najbližjo policijsko postajo.

Več iz te kategorije