0 Deljenj 2056 Ogledov

PRAVOSODNI ŠKANDAL: Za črno gradnjo piranske sodnice vedeli od leta 2003

14. November, 2017 4:43
2056 Ogledov

Z nedovoljeno gradnjo piranske okrajne sodnice Tine Benčič in njenega moža Sergija je bil Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije prvič seznanjen leta 2003 ob tem, ko sta zakonca Benčič poskušala legalizirati objekt in na Sklad podala vlogo za menjavo zemljišč. To so v odgovoru na poslansko vprašanje Vinku Gorenaku pojasnili na vladi.

Takrat je bilo ugotovljeno, da je na parceli zgrajen stanovanjski objekt in ne kmečka lopa, kot je zakupnik Sergij Benčič navedel v prijavi za zakup kmetijskega zemljišča, za katero je imel soglasje. Sodnica, ki je v tem desetletju in pol deložirala številne Slovence, je torej poznana kršiteljica, a zgodilo se ni nič.

Na vladi pravijo, da gradnja stanovanjskega objekta oziroma dograjevanje obstoječega pomožnega kmetijskega objekta ni skladna s pogodbenimi določili sklenjene zakupne pogodbe. Sklad Benčiču ni izdal soglasja za gradnjo oziroma dograditev stanovanjskega objekta.

Med letoma 2003 in 2009 so bile s strani sklada zavrnjene vse vloge, ki sta jih pisala za pridobitev lastništva. V okviru izvajanja aktivnosti Sklada, ki so se nanašale na črne gradnje, je Sklad leta 2010 ponovno opravil terenski ogled in glede na ugotovitve v marcu 2011 podal prijavo Inšpektoratu Republike Slovenije za okolje in prostor. Zgodilo se ni nič.

Več iz te kategorije