0 Deljenj 630 Ogledov

Pozor, na cestah že povečan promet, nesreča pa je zaprla to cesto

19. August, 2022 13:04
630 Ogledov

Na slovenskih cestah je pred koncem tedna že povečan promet, predvsem na gorenjski avtocesti. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal zastoj, dolg okoli šest kilometrov, so sporočili s kranjske policijske uprave. Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Obrežje in Gruškovje.

Izvoza Lipce in Lesce sta namenjena samo lokalnemu prometu, za smer Jesenice in Kranjska Gora domačinom priporočajo že uporabo izvoza Lesce. Zaprt je uvoz na avtocesto za smer Karavanke na Hrušici. Cesta iz smeri avtoceste proti Ljubelju je v Bistrici pri Tržiču trenutno še vedno zaprta zaradi nesreče, dodajo na policijski upravi.

Na primorski avtocesti je oviran promet pred priključkom Vrhnika proti Ljubljani. Zastoj je tudi na razcepu Kozarje iz smeri južne in zahodne ljubljanske obvoznice do Brezovice proti Kopru, poroča spletna stran prometno informacijskega centra.

Pričakovano so obremenjene tudi ceste proti mejnim prehodom, kjer tudi že nastajajo daljše čakalne dobe. Osebna vozila morajo za vstop v državo več kot dve uri čakati na prehodih Gruškovje in Starod, do dve ure pa na Dragonji. Na Obrežju, Jelšanah in Sočergi osebna vozila za vstop v državo čakajo do ene uro, do pol ure pa na prehodu Sečovlje. Pol ure morajo osebna vozila čakati za izstop države na vseh omenjenih prehodih.

Več iz te kategorije