0 Deljenj 1142 Ogledov

POTREBUJE VAŠO POMOČ Šestletni Julijan štirikrat preživel zastoj srca

24. June, 2018 20:00
1142 Ogledov

Julijan Peterka je šestletnik iz Cankove, kateremu se je življenje pred dvema letoma povsem spremenilo. Pravočasnemu posredovanju staršev se lahko zahvali, da je danes še med nami. Toda posledice so ostale.

Pred dvema letoma je Julijan doživel srčni zastoj, poznejši zapleti pa so žal poškodovali njegove možgane in nekoč neutrudnega in razigranega fantka prikovali na posteljo. Sedaj se zanj vse začenja znova. Trenutno se zdravi za posledicami težkih možganskih in nevroloških poškodb v sosednji Avstriji, v Kids Chance, kjer je s svojo družino že skoraj deset mesecev.

Pri tem mu pomagata trenažer “MotoMed” in računalnik “Komunikator” s podpornimi programi, ki pa skupaj staneta nekaj manj kot devet tisoč evrov. Obe napravi bi Julijan potreboval tudi doma, nakup pa staršem predstavlja velik zalogaj. Zato se s prošnjo obračajo na vse, ki bi jim želeli pomagati, še poroča portal sobota.info.

Prostovoljne prispevke lahko nakažete na TRR Društva zvezdni otroci: SI56 6100 0000 8103 145 s pripisom za Julijana in sklicno številko: SI00 2012

Več iz te kategorije