0 Deljenj 4147 Ogledov

Potniki v karanteni zaradi smrtonosnega virusa, ujeta je znana Slovenka

30. January, 2020 15:47
4147 Ogledov

Zaradi suma, da je eden od potnikov zbolel za novim koronavirusom, je danes v italijanskem pristanišču Civitavecchia blizu Rima na krovu ladje za križarjenja Costa Smeralda v karanteni obtičalo več kot 6000 turistov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Obstaja sum, da je z virusom okužena ženska iz Macaa, zdravstvene oblasti pa stanje preverjajo, je za nemško tiskovno agencijo dpa izjavil tiskovni predstavnik ladijske družbe Costa Crociere.
Kaj se je zgodilo?

Trije zdravniki in medicinska sestra so se v pristanišču Civitavecchia vkrcali na križarko ter kitajskemu paru odvzeli vzorce, ki so jih poslali na testiranje, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile lokalne zdravstvene oblasti. Ženska naj bi imela vročino. Rezultati testiranja naj bi bili znani danes popoldne.

Iz ladijske družbe Costa Crociere so potrdili, da je ladja, na kateri je vključno s posadko približno 7000 ljudi, v karanteni.

Križarka Costa Smeralda je pred dnevi izplula iz Savone na severu Italije ter se ustavila v Marseillu, Barceloni in Palmi de Mallorci, preden je prispela v Civitavecchio.

“Naredili smo vse, kar je bilo treba. Razmere so pod nadzorom in trenutno se zdi, da na krovu ni nobenih razlogov za zaskrbljenost,” je za italijansko tiskovno agencijo Ansa dejal poveljnik obalne straže Vincenzo Leone.

Najmanj dva slovenska državljana

Med potniki sta tudi najmanj dva slovenska državljana. Kot je potrdila Lea Filipovič, bolje znana kot Lepa Afna, na svojem profilu Instagram, sta na ladji skupaj s partnerjem Anžetom Leskovarjem. “Midva sva okej. Na ladji čakava skupaj z ostalimi gosti na nadaljnje informacije,” je zapisala.

Več iz te kategorije