0 Deljenj 1798 Ogledov

Popravek in prikaz nasprotnih dejstev iz prispevka “Veliko sojenje v Ljubljani: Zdravnik zloglasno Evgenijo Carl spravil pred sodnika”

1. October, 2018 13:07
1798 Ogledov
Foto: facebook

Avtor je v uvodu prispevka z naslovom “Veliko sojenje v Ljubljani: Zdravnik zloglasno Evgenijo Carl spravil pred sodnika”, objavljenega dne 11. 9. 2018 na spletni strani Škandal24, med drugim zapisal: “Carlova – iskalnik Cobiss s podatki, ali je uspešno končala kakšno šolanje, ne postreže niti v primeru, da njeno ime zapišete Eugenija – je žilnega kirurga, ki izvaja operacije po metodi, drugačni od tiste, ki jo uporabljajo slovenski zdravniki, Zimmermanna, blatila v približno 30 oddajah”.

Novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl ima sedmo stopnjo izobrazbe, diplomirala je na Fakulteti za družbene vede in tako pridobila naziv univerzitetna diplomirana novinarka. Njeno diplomsko delo je vpisano v slovenski knjižnični informacijski sistem Cobiss. Tako se po vnosu njenega imena in priimka Carl Eugenija kot prvi zadetek prikaže prav njeno diplomsko delo.

Trditve v prispevku glede nepreverljivosti izobrazbe Eugenije Carl so neresnične, s čimer se očitno poskuša v javnosti ustvariti vtis, da novinarka za svoje delo ni ustrezno kvalificirana.

Evgenija Carl, ki jo zastopa Odvetniška družba Čeferin in partnerji o.p. – d.o.o.

Več iz te kategorije