0 Deljenj 446 Ogledov

Popoldne padavine, ki se bodo zvečer in v noči na sredo širile, dež bo ponekod prešel v sneg

5. January, 2021 6:30
446 Ogledov

Danes bo pretežno oblačno in ponekod po nižinah sprva megleno. Nekaj sonca bo sredi dneva zlasti v višjih legah ter na Primorskem. Popoldne bo v južnih krajih začelo rahlo deževati. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 10 °C, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Zvečer in ponoči bodo padavine od juga prehodno zajele vso Slovenijo in do jutra večinoma ponehale. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, v alpskih dolinah okoli -3, na Primorskem okoli 4 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami, tudi snežnimi. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 5, na Primorskem okoli 8 °C.

Obeti. V četrtek se bo delno zjasnilo, zlasti zjutraj in dopoldne bo po nižinah precej megle in nizke oblačnosti.

Tudi v petek kaže na suho vreme.

Vremenska slika. Nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Manjša vremenska motnja se bliža našim krajem in nas bo v noči na sredo tudi prešla. S šibkimi jugozahodnimi vetrovi doteka k nam v višinah vlažen in razmeroma hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno oblačno. Popoldne se bodo v krajih južno od nas začele pojavljati padavine, ki se bodo zvečer in v noči na sredo razširile proti severu. Dež bo ponekod prešel v sneg.

Jutri bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe, marsikje v notranjosti snežne.

Več iz te kategorije