0 Deljenj 1051 Ogledov

Ponoči se je razbesnelo neurje, padala drevesa, zapiralo ceste, uničevalo vozila

29. July, 2021 5:35
1051 Ogledov

Pozno zvečer se je nad deli države razbesnelo neurje, poroča uprava za zaščito in reševanje. Gasilci so imeli polne roke dela.

Ob 22.05 se je na območju občine Kamnik razbesnelo neurje. Padlo drevo je poškodovalo dve osebni vozili in eno uničilo, močan veter je prevrnil drog železniške telekomunikacije nad državno cesto Mengeš – Duplica, v srednji vasi je padlo drevo blokiralo državno cesto Kamnik – Ločica, v Šmarci pa je padlo drevo zaprlo Bistriško cesto. V delu Kamnika je prišlo do izpada električne energije, katerega odpravljajo delavci Elektro Ljubljana. Posledice neurja odpravljajo PGD Kamnik, Šmarca in Srednja vas.

V času dogodkov večjega obsega Neurja so do 23:15 na območju Vodic zabeležili en dogodek. Gasilci PGD Polje in Šinkov Turn so prekrili streho s strešniki, katere je odkril veter in med potjo odstrani drevo s ceste. Veter je podrl tudi drog elektro napeljave, katerega so sanirali delavci Elektra Ljubljana.

V času dogodkov večjega obsega Neurja so do 23:15 na območju Mengša zabeležili 1 dogodek. Gasilci PGD Mengeš so ponovno pokrili streho s strešniki, katere je odkril veter.

V času dogodkov večjega obsega Neurja so do 23:15 na območju Lukovice zabeležili več prijav dogodkov (2). Gasilci CZR Domžale in PGD Studenec so nudili pomoč pri prekrivanju strehe. Gasilci PGD Lukovica pa so pri lovski koči v Čepljah odstranili drevo, ki je oviralo prevoznost ceste.

Več prijav so zaradi neurja zabeležili tudi kasneje, in sicer na območju Žalca, Rečice ob Savinji, Podvelke, Dravograda, Cerknega in Braslovč.

Več iz te kategorije