0 Deljenj 439 Ogledov

Ponoči bodo padavine zajele večji del Slovenije, meja sneženja se bo ponekod spustila do nižin

25. December, 2021 15:13
439 Ogledov

Popoldne bo na severovzhodu delno jasno, za praznično soboto napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Drugod bo oblačno, v južni polovici Slovenije bo občasno deževalo. V višjih legah in ponekod po nižinah bo pihal jugozahodni veter.

Najvišje dnevne temperature bodo v večjem delu Slovenije od 7 do 14 °C, hladneje bo predvsem na Gorenjskem in Koroškem.

Ponoči bodo padavine zajele večji del Slovenije, le na severu bo ostalo povečini suho. Meja sneženja se bo proti jutru ponekod v vzhodni polovici Slovenije spustila do nižin. Jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem od 4 do 7 °C.

Jutri bo oblačno, padavine bodo dopoldne povsod ponehale, najpozneje na jugovzhodu. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 12 °C.

Obeti. V noči na ponedeljek bodo padavine od juga znova zajele večji del Slovenije. Po nižinah v notranjosti bo snežilo. V ponedeljek dopoldne bodo padavine ponehale, najpozneje na vzhodu. Predvsem v zahodni Sloveniji se bo delno zjasnilo. Šibka burja na Primorskem bo ponehala.

V torek bo suho vreme.

Vremenska slika. Nad severno Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka z izrazito vremensko fronto, ki preko vzhodne in srednje Evrope sega do Alp. Z zahodnikom k nam še naprej priteka precej vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo oblačno, predvsem v krajih južno od nas bo občasno deževalo.

Jutri bo oblačno, v krajih južno od nas bo popoldne znova pričelo deževati.

Več iz te kategorije