0 Deljenj 884 Ogledov

Policija opozarja na nevarnost ob sprehajalni poti, posebej apelirajo na lastnike psov

9. April, 2021 14:06
884 Ogledov

“Danes smo bili obveščeni, da je v nočnih urah v Zagradu, na območju Radeč, medved v kokošnjaku pokončal in odnesel nekaj kokoši,” sporoča Milena Trbulin iz PU Celje.

Predstavniki Lovske družine Radeče medvedjo družino na tem območju že nekaj dni spremljajo ter tudi v sodelovanju s policisti občane ter pohodnike opozarjajo na prisotnost medvedov.

Trbulinova je zapisala: “Kljub temu, da je možnost srečanja z medvedom majhna, naj se na omenjenem območju pohodniki čim manj zadržujejo, če pa že, naj bodo glasni, naj se med sabo pogovarjajo in s tem medveda opozorijo na svojo prisotnost. Medved se bo praviloma umaknil. Medveda je danes sprehajalka opazila tudi na pešpoti ob Savinji na območju Petrovč. Policisti smo v sodelovanju s predstavnikom Zavoda za gozdove, sprehajalce na tem območju opozarjali na medveda. Problem na sprehajalnih poteh lahko predstavljajo psi, ki niso na povodcu in napadejo medveda, ker želijo zaščititi lastnika. Pes se bo zapodil proti medvedu, medved pa se bo branil. Pes se bo prestrašil ali umaknil in pritekel nazaj k lastniku. Medved bo šel za njim in v tem primeru lahko napade tudi lastnika. Ne glede na to, da je možnost ponovnega srečanja na teh območjih z medvedi majhna, sprehajalce in pohodnike opozarjamo, naj bodo previdni, pse pa naj imajo na povodcih.”

 

Več iz te kategorije