0 Deljenj 8385 Ogledov

POKAZAL MU JE VRATA Ta zagrozil, da bo šel skozi okno

1. November, 2017 8:22
8385 Ogledov
Viri trdijo, da Dobnikarjev domet za marketing seže do zabav z dekleti s kratkimi krili in visokimi petami. Na sliki Dobnikar, ko je bil še član uprave, z Mirelo Korač in Katarino Jurkovič. Foto: arhiv

Na sedežu Petrola se je po pričevanju naših virov pred dnevi odvijala prva drama. Predsednik uprave Tomaž Berločnik je vidnemu članke SD Romanu Dobnikarju pokazal vrata.

In takrat se je začelo. Berločnik naj bi svetovalca odslovil, češ da je neuporaben in le strošek za podjetje. Dobnikar je v tistem trenutku stal pri odprtem oknu in predsedniku uprave zagrozil, da se bo, če šef uresniči svojo namero, pognal skozenj, češ da ima družino, sina, in službo potrebuje. Dramatičen nastop se je Dobnikarju tokrat dobro izšel (zaenkrat, v nadaljevanju več o Dobnikarjevih novih apetitih) in ostaja na Petrolu.

Petrol ni zanikal

Za komentar dogajanja smo prosili pristojne na Petrolu, a brez uspeha. Niti zanikali niso, da se to, o čemer pripovedujejo viri, ni dogajalo. Ostali smo tudi brez odgovora, ali je Dobnikar po incidentu, po kakršnih osebe praviloma pospremijo do psihiatrične ustanove, bolniško odsoten. Sodeč po Dobnikarjevem profilu na Facebooku odsoten sicer ni, saj je oktobra potoval, ob službi v Petrolu, funkciji v Atletski zvezi in stranki SD, za katero je v preteklosti kandidiral, pa se posveča tudi študiju. Član stranke, ki sicer nasprotuje zasebnemu šolstvu, končuje MBA na zasebnem zavodu. Dobnikar je bil do leta 2011 član uprave za prodajo in marketing, po več neumnih in za Petrol škodljivih projektih pa je moral sestopiti z uprave. Umaknil se je lahko elegantno – tako, da se je sam umaknil.

Naskok na GEN

Tudi tokrat pa naj bi Dobnikar že imel strategijo izhoda. Viri trdijo, da si želi druge službe v energetiki. Informacije smo poskušali preveriti tudi pri Dobnikarju, a na vprašanja ni odgovoril. Že zdaj je nadzornik državne energetske družbe GEN, prisotni pa so močni pritiski, naj se ustvari mesto za novega člana uprave v družbi. Glavni igralec za Dobnikarjeve interese naj bi bil glavni tajnik SD Dejan Levanič. Očitno je Dobnikarjevo imenovanje za člana uprave GEN blizu, saj so se v družbi na vprašanje, ali obstaja potreba po širitvi uprave družbe, na katerem področju in kdaj nameravajo razširiti upravo družbe, zavili v molk, in tako smo ostali brez pojasnil.

56 tisoč evrov od državnega zbora

Ob vseh svojih (državnih) službah in funkcijah ima na domačem naslovu v Komendi prijavljen tudi popoldanski posel. Akademija za razvoj, kot se imenuje, je zavod, ki je izključno v njegovi lasti, v javnih evidencah pa navaja svoj službeni naslov s Petrola. Nima zaposlenih, je pa samo v štirih letih, od 2007. do 2010., iz proračuna zaslužil neverjetnih 156 tisoč evrov. Številka je do decimalke okrogla, Dobnikarju pa je toliko po pogodbi v štirih letih za svetovanje in strokovno pomoč plačala poslanska skupina SD. Najboljši mesec za Dobnikarja je bil september leta 2009, ko je zaslužil 19 tisoč evrov.

Predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik si Romana Dobnikarja po naših informacijah ne želi več v družbi. Ko mu je to povedal, je naredil dramo. Foto: arhiv

Povsem drugačna je slika Dobnikarjevega popoldanskega posla danes. Na postavki sredstva je imel tako v letih 2015 in 2016 šest evrov. Na postavki lastni viri je bil obe leti v rdečem, namreč kar 11.538 evrov v minusu. Kljub temu mu je uspelo dobiti posojilo. Lani je imel več kot 204 tisočake dolga, leto prej pa 192 tisočakov.

Več iz te kategorije