0 Deljenj 557 Ogledov

Poglablja se sekundarni ciklon, vremenska fronta bo v noči na torek prešla naše kraje

1. November, 2021 6:40
557 Ogledov

Danes bo večinoma oblačno, ponekod na jugovzhodu sprva tudi megleno, za praznični ponedeljek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. V zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno deževalo, pogosteje na zahodu. Ob morju se bo popoldne krepil jugo, ponekod v notranjosti pa bo pihal južni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, ob morju okoli 17 °C.

Dež se bo zvečer od zahoda krepil in v prvem delu noči razširil nad vso Slovenijo. Predvsem ob morju bo lahko tudi zagrmelo.

Jutri zjutraj bo dež od zahoda slabel in do sredine dneva večinoma ponehal. V notranjosti Slovenije bo prehodno zapihal severozahodnik. Popoldne se bo delno zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 7 do 13, na severozahodu okoli 3, najvišje dnevne od 11 do 16 °C.

Obeti. V sredo bo od zahoda spet začelo deževati. Ob morju bo ponovno zapihal jugo, ponekod v notranjosti pa južni veter.

Četrtek bo sprva deževen, popoldne bo dež predvsem na vzhodu ponehal.

Vremenska slika. Nad severnim Sredozemljem se poglablja sekundarni ciklon, vremenska fronta pa bo v noči na torek prešla naše kraje. Pred njo od jugozahoda k nam doteka vlažen in prehodno nekoliko toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo sprva začelo deževati v Kvarnerju in Gorskem Kotarju, dopoldne pa tudi v sosednjih krajih Italije. Popoldne se bo dež širil proti vzhodu. Ob severnem Jadranu se bo krepil jugo.

Jutri dopoldne se bodo padavine umikale proti vzhodu, popoldne se bo delno jasnilo. Na Hrvaškem in Madžarskem bo prehodno zapihal severozahodni veter.

Več iz te kategorije