0 Deljenj 967 Ogledov

Podatki več kot 500 milijonov uporabnikov Facebooka so bili objavljeni! Uf, med njimi ogromno Slovencev

4. April, 2021 9:30
967 Ogledov

Osebni podatki in telefonske številke več kot 500 milijonov uporabnikov Facebooka so bili včeraj objavljeni na nekem forumu.

Po poročanju Bloomberga gre za osebne podatke več kot 533 milijonov uporabnikov Facebooka iz 106 držav. Osebni podatki vključujejo telefonske številke, Facebook ID, polna imena, lokacije, rojstne dneve, življenjepise in v nekaterih primerih e-poštne naslove. Business Insider je preveril več podatkov in potrdil, tako trdijo, njihovo verodostojnost. Tiskovni predstavnik Facebooka jim je povedal, da je mogoče, da se je to zgodilo zaradi težave, ki jo je imela družba leta 2019. Strokovnjak za kibernetski kriminal Alon Gal, ki je že januarja prvi odkril, kaj se je zgodilo, je za Business Insider že komentiral, da bi lahko podatke uporabljali kibernetski kriminalci v prevarah, kjer uporabljajo osebne podatke ljudi.

»Zbirka podatkov te velikosti, ki vsebuje takšne osebne podatke, lahko vodi do tega, da se podatki uporabljajo za poskuse vdora ali različne prevare,« je dejal Gal, ki je objavil tudi seznam držav, iz katerih so bili uporabniki Facebooka, katerih podatki so bili razkriti, že januarja. Takrat je na forumu zasledil hekerja, ki se je pohvalil, da mu je uspelo pridobiti podatke, vendar do danes ti podatki niso javno objavljeni.

 

Na seznamu je tudi Slovenije, zapisano pa je, da je z naše države kar 229. 039 uporabnikov Facebooka, ki so bili izpostavljeni napadu.

Več iz te kategorije