0 Deljenj 1011 Ogledov

Po zasilnem pristanku v Barceloni več potnikov poskušalo prebegniti na špansko ozemlje

7. December, 2022 19:25
1011 Ogledov

Skoraj 30 potnikov je danes skušalo zbežati z letala, ki je zasilno pristalo na letališču španskega mesta Barcelona zaradi potnice, ki se je pretvarjala, da je noseča in da bo rodila. Varnostniki so prijeli 14 potnikov, ki so poskušali nezakonito vstopiti na špansko ozemlje, ostali pa so jim ušli.

Letalo turške letalske družbe Pegagus je bilo na poti iz Casablance v Maroku v turški Istanbul, ko je okoli 4.30 zasilno pristalo na barcelonskem letališču, da bi pomagali ženski, ki je trdila, da bo rodila. Ko so jo nosili z letala, je 28 potnikov zbežalo in preko pristajalne steze skušalo nezakonito vstopiti na špansko ozemlje, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Varnostniki so prijeli 14 ljudi, vključno z žensko, ki se je pretvarjala, da je noseča. Ostali so zbežali.

Pet potnikov, ki so jih prijeli, so vrnili na letalo, ki je po incidentu nadaljevalo pot v Istanbul. Osem potnikov pa bodo vrnili v Maroko.

Lani se je zgodil podoben incident na letališču v Palma de Mallorci, ko je več potnikom uspelo pobegniti z letala, ki je prav tako prispelo iz Maroka, in ki je zasilno pristalo, potem ko se je potnik pretvarjal, da potrebuje nujno medicinsko pomoč.

Več iz te kategorije