0 Deljenj 10468 Ogledov

Po pomladnem vikendu vremenski preobrat! Padavine naj bi po napovedi Arsa v sredo prinesle sneg

22. February, 2020 8:05
10468 Ogledov

Danes bo precej jasno, dopoldne bo v vzhodni polovici Slovenije občasno zmerno oblačno. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16 °C.

Jutri bo deloma jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo, na Primorskem bo tudi nekaj nizke oblačnosti. Jugozahodni veter se bo okrepil. Jutranje temperature bodo od -3 do 4, v prevetrenih legah okoli 7 °C, najvišje dnevne pa od 12 do 18 °C.

Obeti. V ponedeljek bo na Primorskem zmerno, v notranjosti Slovenije pa pretežno oblačno. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. Proti večeru se bo oblačnost umikala.

V torek se bo znova pooblačilo, nekaj jasnine bo sprva še na vzhodu. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno že rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.

Vremenska slika. Naj južno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte potujejo proti vzhodu prek severnega dela Evrope. Z vetrovi zahodnih smeri priteka k nam razmeroma topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrejine. Pretežno jasno bo, predvsem v krajih severno in vzhodno od nas občasno zmerno oblačno. Pihati bo začel jugozahodni veter.

Sreda: dež s snegom

Arso je v napovedi za večja slovenska mesta za sredo napovedal sneženje! Res je, da gre za dež s snegom, ki naj bi padel v Kranju, Ljubljani, Novem mestu in Mariboru, medtem ko bo v Kopru in Murski Soboti deževalo.

Več iz te kategorije